Spoedontruiming nodig?

Spoedontruiming is het proces waarbij een pand snel en effectief wordt ontruimd. Het doel van het verwijderen van de inboedel uit de woning is om de toegang voor andere mensen mogelijk te maken. Dit kan noodzakelijk zijn als een eigenaar of verhuurder urgente reparaties wil uitvoeren, of als er gevaarlijke objecten in het huis aanwezig zijn. Ook kan het nodig zijn bij bijvoorbeeld een verhuizing of overlijden.

Wanneer spoedontruiming?

Wanneer u een leeg te ruimen woning heeft, bijvoorbeeld na een verhuizing of overlijden, is er meestal voldoende tijd om rustig alle spullen uit te zoeken en schoon te maken. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat de woning ten tijde van oplevering of verkoop in perfecte staat wordt opgeleverd.

In sommige gevallen is er dringend behoefte aan een woningontruiming. Bijvoorbeeld bij kamers in verzorgingshuizen of als iemand moet worden uitgezet. Als er sprake is van een wachtlijst of als de verhuurder snel het pand wil opleveren voor de volgende bewoner, dan moet de woningontruiming zo snel mogelijk plaatsvinden.

Bij een spoedontruiming wordt de klus meestal binnen 24 uur afgerond. Er wordt een groter team ingezet, waardoor het proces in veel gevallen al binnen een dag kan worden uitgevoerd en de woning of het bedrijfspand vervolgens kan worden overgedragen.

Spoedontruiming van een bedrijfsruimte

Niet alleen woningen, maar ook bedrijfspanden kunnen soms ontruimd moeten worden. Of u nu op korte termijn verhuist of te maken heeft met een faillissement, een team ervaren woningontruimers is de meest betrouwbare manier om een pand te ontruimen, zelfs wanneer het met spoed leeg of in originele staat moet worden opgeleverd.

Meer over spoedontruimingen lees je hier.