sierpleister

Wat is sierpleister?

Gips wordt op verschillende manieren gebruikt in de bouwsector, of het nu gaat om onderhoud, renovatie en zelfs decoratie. In het laatste geval is het meer bepaald sierpleister.

Deze trend wordt populair bij diegenen die hun accommodatie karakter willen geven. Het lijstwerk aan de plafonds en aan de muren is voldoende om een ​​eigendom te verfraaien bij verkoop of verhuur. Gips kan ook een vleugje originaliteit brengen, zowel binnen als buiten het huis.

Verfraai uw plafond met sierpleister

Dit materiaal symboliseert het modernisme en nodigt zichzelf uit in interieurdecoratie elementen . Veel ontwerpers hebben het naar voren kunnen brengen in de stijl die de klant zoekt. Dit materiaal heeft het voordeel kneedbaar te zijn en leent zich voor alle eisen, zelfs de fantasierijkste. Het maakt het dus mogelijk om decoraties te verkrijgen die zowel verfijnd als esthetisch zijn.

Wat het plafond betreft, kan je met decoratieve pleister prachtige lijstwerk en kroonlijsten maken . Het is ook mogelijk om prachtige rozetten te maken. Veel woningen zijn ook voorzien van verlaagde plafonds van sierpleister.

Krijg bijzondere muren

Sierpleister kan ook op muren worden gebruikt om bas-reliëfs en panelen te maken . Deze sculpturen worden beschouwd als echte kunstwerken die kunnen worden gelaten zoals ze zijn of worden beschilderd. Ze hebben genoeg om de aandacht van gasten te trekken zodra ze door de voordeur lopen.

Het is ook mogelijk om zuilen en bogen te maken geïnspireerd door de Grieks-Romeinse architectuur. En voor nog meer stijl, waarom zou je geen mooie lijsten op de deuren en ramen plaatsen?

Van buiten in gips

Omdat het een decoratief element is, vindt gips ook zijn plaats aan de buitenkant van het huis. Versierd met dit trendy materiaal, bieden de gevels een veel aantrekkelijker uiterlijk.

Er is inderdaad een ruime keuze aan lijstwerk bestemd voor het exterieur. Liefhebbers van antieke architectuur kunnen zelfs kiezen voor pilasters die tegen muren of toegangsdeuren worden geleund. Deze kolommen brengen een echt vleugje originaliteit.

Professionele decorateurs hebben een overactieve verbeeldingskracht. Ze hebben ook oplossingen te bieden voor wie op zoek is naar een bepaalde stijl van decoratie. Hun ervaring en knowhow staan ​​ook garant voor kwaliteitswerk.

Dit is slechts een voorbeeld van alle soorten stucwerk. Je kan meer lezen op Stukadoorgids.nl.