Voorjaar: tijd voor buitenschilderwerk

De voorgevel, de schutting of het tuinhuisje. Misschien de voordeur of kozijnen. Wat voor onderdeel je ook wil laten schilderen, het is nu de perfecte tijd! Lees verder en ontdek alles over buitenschilderwerk. 

Waarom schilderen in het voorjaar? 

De beste periode om te schilderen, vooral buiten, is wanneer het tussen de 10 en 25 graden is. Vaak valt deze periode tussen april en oktober. Tussen 10 en 25 graden Celsius kun je het beste schilderen, omdat het niet te koud en niet te warm is. Daarnaast is de lucht niet te vochtig en de zon fel genoeg. Deze twee punten hebben namelijk te maken met de droogtijd van de verf. 

Waarom schilderen schilders niet graag in de winter? Wanneer het buiten koud is droogt de verf minder goed. In sommige gevallen verven schilderen met winterverf, maar zelfs deze verf is niet bestand tegen temperaturen onder de nul. 

Waarom schilderen schilders niet graag in de zomer? De zomer is beter dan de winter, vooral de Nederlandse zomers. Maar wanneer je te maken hebt met een hitte golf zul je niet zo snel een buitenschilder aan het werk zien. Dit is niet alleen omdat het te warm is om te werken, maar ook omdat er bij 25 graden en hoger blaasjes en scheurtjes kunnen ontstaan. Dit is ook de reden waarom buitenschilders niet in de volle zon schilderen, maar achter de zon aan gaan. 

Alles over de buitenschilder 

De buitenschilder houdt zich bezig met al het schilderwerk wat buiten het huis verricht moet worden. Je kunt dus de woning zelf, de deuren of de schuur laten schilderen. Ook de schutting, dakgoten en kozijnen vallen hieronder. De buitenschilder werkt vaak met speciale verf en heeft speciale technieken om er voor te zorgen dat de verf goed blijft zitten, ook in de regen. Als ze moeten schilderen in de regen gebruiken ze zeilen en andere maatregelen om deze regen tegen te houden. Wil je meer lezen over (buiten)schilders? Op deze website lees je hier meer over.

Over het algemeen kost een buitenschilder iets meer dan een binnenschilder. Waar een binnenschilder  € 35,- tot € 45,- per uur vraagt, vraagt de buitenschilder tussen de € 40,- en de € 50,-