Knikarmscherm praktisch?

Is een knikarmscherm praktisch?

De zon heeft deze zomer goed zijn best gedaan en heeft volop geschenen. Zonwering is deze zomer geen overbodige luxe. Met zonwering zit u lekker buiten en bent u toch beschermd tegen de zon. Vooral een knikarmscherm biedt u deze gelegenheid. Hij is namelijk een stuk groter dan andere schermen en heeft een vrije doorloop onder het scherm door. Naast dat u lekker buiten kunt zitten onder het scherm en er gemakkelijk onder door kunt lopen, biedt het scherm ook bescherming tegen de zon in uw woning. In de zomer is zomer is de zon ook in Nederland erg sterk en heeft uw woning snel opgewarmd. Een knikarmscherm gaat dit tegen en laat geen zon uw woning binnen.

Verschillende bedieningen

Het knikarmscherm is met verschillende bedieningen te verkrijgen. U hebt keuze uit twee verschillende vormen, elektrisch of handmatig. Een elektrische bediening komt met een schakelaar of een afstandsbediening. Het is maar net wat uw wensen zijn. Een handmatige bediening komt met een draaistang. Deze verschillende bedieningen komen wel met hun eigen prijs. De elektrische zal daarom ook wat duurder uitvallen dan een handmatige bediening.

Voordelen van een knikarmscherm

Een knikarmscherm is een groot zonnescherm dat u bescherming biedt tegen de felle zon. Een groot voordeel van een knikarmscherm is dat u een vrije doorgang heeft onder het scherm door. U hoeft niet te bukken of bang te zijn dat u uw hoofd stoot. Het doek is in verschillende kleuren en stijlen te verkrijgen. U past uw scherm daarom gemakkelijk aan bij de rest van uw woning.

Extra groot scherm

De schermen zijn in extra grote varianten te verkrijgen. Er wordt dan een scherm voor u gemaakt met bijvoorbeeld drie knikarmen of met zijsteunen. Bij de derde knikarm blijft de doorgang om er onder door te lopen vrij. Met de zijsteunen wordt deze gemakkelijke doorgang geblokkeerd. Het scherm kan dan wel tot een breedte van 5 tot 6 meter geleverd worden. Dat biedt genoeg ruimte en bescherming tegen de felle zomer zon. Uw huis wordt zo ook goed beschermd tegen de warme zon en dat des ondanks de zon toch lekker koel blijven.

Bron: Zonwering Expert Delft